10.5.2012

Raja

Hyvä äititeko? Olenko hyvä äiti silloin kun lähden tuulettamaan päätäni, jotta jaksan lapsiani vielä seuraavanakin päivänä? Olenko hyvä äiti silloin kun väsyneenäkin kuorin ja keitän perunat itse? Ehkä sittenkin olen parempi äiti silloin kun väsyneenä jätän perunat keittämättä, tarjoan lapselleni purkkiruokaa ja kuorimiselta säätetyn energian käytän lapsieni kanssa olemiseen?

Olen kamppaillut projektini ensimmäisen viikon etsien rajaa sille, mitkä teot hyväksyn blogiini äititeoiksi. Päädyin asettamaan rajan miettien mitä ajattelisin muiden tekemisistä. Raja kulkee siinä, missä asiat eivät enää ole mielestäni mielipidekysymyksiä. Hyvä äititeko on sellainen, jonka vastakohta olisi huono äititeko. Huono äiti ei jousta, ei rohkaise, ei anna lapsen kokea uutta.

Luulen, että joudun joustamaan jossain kohtaa tästä rajauksesta. 365 on paljon tekoja. Jossain kohtaa joudun varmasti siirtymään mielipiteiden ja ideologioiden puolelle. Ensin pitäisi vain keksiä mitä mieltä olen.
2 kommenttia:

 1. hyvä äititeko on ainakin sellainen, jonka jälkeen taputtaa itseään selkään ja sanoo että reipas tyttö kun osasit, jaksoit ja uskalsit.

  Jonain päivänä se on se perunoiden keittäminen. Seuraavana ruokapurkin avaaminen. Yhtenä päivänä taputtamista ruokapöydässä ja seuraavana sitä, ettei pimahda kun kaikki taputtavat :)

  Hyvä äitiys on oman äitiyden rajan tunnistamista, oman rajallisuuden tunnustamista ja sen kautta omasta äitiydestä iloitsemista.
  Se on ehkä kaikkein eniten teko itselle: jotakin sellaista, jonka kautta juuri sinä päivänä iloitsee eniten äitiydestä - syy herätä taas seuraavana aamuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio tuo iloitseminen äitiydestä. Tärkeää ja välttämätöntä. Pidän mielessä.

   Poista